Rabu, 23 Mac 2011

Jan..jan jala..jala itik jala ayam..

Hahaha...
Sedap jgk lagu ni ye..suara aku je yang tak sedap...huhu.Apa kaitan agak-agak lirik lagu ni dengan post aku..kalo pandai try teka??


Kata lecterer aku dulu..takpe,biar saya soal dan saya jawap.Aku nk citer pasal keje-keje 'menjala' yang aku dan suami lakukan di IKEA Sabtu lpas (19/3/2011).IKEA buat sale jd kami pun memberi sokongan kepada sale tersebut.Banyak mende yang kami 'jala'kan di sini.Kami ni bagus dan baik hati tau,sale je kami memberi sokongan (walaupun duit kurang nak ada).Ada barang aku suka,ada barang suami suka...oleh sebab yang demikian kami sama-sama membuang duit.Meh tengok barang yang kami beli.Untuk adil aku tunjuk yang suami suka pastu baru barang yang aku suka.Barang-barang lain yang sama-sama kami suka biarla kami je yg tau.Nanti korang pitam pulak tengok mende-mende yang kami beli.Maklum la, orang civil engineering membeli.



Koleksi alatan tangan yang ditambah..sebelum ni suami den dah beli set yang ada tukul besi.
Set yang dia dah pernah beli sebelum ni..



Den pun nk jugak tambah alatan tangan..sebab kat IKEA harga mende ni baru RM25 berbanding kat kedai craft yang den tengok aritu RM60..uiii,x mampu mak..

6 ulasan:

jijah berkata...

Belikan saya satu alat itu..saya punya dah hadiahkan utk shaft..

NUR HANANI SARIMAN berkata...

Kalo saya g lagi ke IKEA saya bli kan ye.U bli aritu katne kakak???brapa regenye??

jijah berkata...

Kat masai, 38, tapi dah takde stok lagi. Ada yg lain 48 kot, kedai johor jaya 50 lebih.

NUR HANANI SARIMAN berkata...

Kalo RM38 tu murahlah sbb yg jmpa kat kedai craft aritu RM48-RM68.Sambil pegang sambil berkira-kira mampu ke aku..ehehe.Kalo g sy bgtau.Sblm ni g takde,g baru ni ada plak.Gunting kain pun ada dan regenya RM20..kalo mau bgtau ye..

Tanpa Nama berkata...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Eliza Johannes berkata...

Camana tiun lagu jan jala itik tu ahrr?